Vince McMahon laat NFL-concurrent XFL terugkeren in 2020

De NFL krijgt er een concurrent bij. Worstelmagnaat Vince McMahon maakte tijdens een online persconferentie bekend dat hij de XFL gaat herlanceren. Het eerste seizoen zal in 2020 plaatsvinden.

Acht nieuwe teams XFL streeft naar kortere wedstrijden met een hoger tempo in een gezinsvriendelijke omgeving. “We zullen onze oren goed te luister leggen bij experts en de fans”, aldus McMahon. Er zullen acht ploegen met een selectie van veertig spelers komen. Vooralsnog lijken er geen namen van oude teams te worden hergebruikt. “We streven naar een complete make-over”, aldus McMahon. De speelsteden zijn nog niet bekend. Elke ploeg speelt tien wedstrijden. Vier ploegen gaan door naar de halve finales en er komt één kampioenschapswedstrijd. Daarnaast gaf hij alvast aan dat commentatoren van de WWE niet te horen zullen zijn bij XFL wedstrijden.

Historie van één seizoen De eigenaar van World Wrestling Entertainment waagde in 2001 al eens een poging om de dominantie van NFL te breken. Daarover maakte ESPN de intrigerende documentaire ‘This Was the XFL’. Ploegen hadden namen als de Las Vegas Outlaws en de New York/New Jersey Hitmen. Spelers mochten een bijnaam op het shirt laten drukken, wat running back Rod Smart dankzij de naam ‘He Hate Me’ de nodige publiciteit en populariteit zou opleveren. Nadat NBC zijn steun opzegde, zou het bij één seizoen blijven.