Adidas blijft Die Mannschaft trouw

Het Duitse voetbalelftal zal ook de komende jaren in shirts met de iconische drie strepen van Adidas blijven voetballen. Zondag werd na de 2-1 zege op Peru bekend dat het Duitse sportmerk het contract met de Duitse voetbalbond DFB dat nog liep tot 2022 heeft opengebroken en verlengd tot en met 2026.

Het Duitse voetbalteam kende dit jaar een teleurstellend verlopen WK in Rusland. De titelverdediger moest vier jaar na het behalen van de wereldtitel in Brazilië al in de eerste ronde naar huis. Adidas wil met het verlengen van het contract aantonen dat het ook moeilijkere tijden vertrouwen blijft houden in het Duitse voetbal.

De overeenkomst zorgt voor een voortzetting van een van langstlopende partnerships in de sport. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt. Bij het afsluiten van het vorige contract ging het om een bedrag van 50 miljoen euro per jaar. De beroemde drie strepen sieren de Duitse shirts al meer dan 60 jaar. Oprichter Adi Dassler was zelfs als materiaalman verbonden aan het team dat in 1954 de wereldtitel veroverde. In de jaren erop zou Duitsland nog drie keer het WK winnen.

Dankzij de overeenkomst wordt de financiële situatie van de Duitse voetbalbond versterkt. Later dit jaar wijst de UEFA de organisatie van het EK Voetbal 2024 toe aan Duitsland of Turkije.